Α.Ο. ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ

Αθλητική Ναυαγοσωστική

Η χώρα μας διαθέτει χιλιόμετρα ακτογραμμών και εκατοντάδες κολυμβητικές εγκαταστάσεις, αλλά και υψηλή συχνότητα πνιγμών ανά έτος, ωστόσο μπορεί να αντιστρέψει την αρνητική αυτή παράδοση στο προσεχές μέλλον. Στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή θεμελίωσης της ΑθΝα στο αθλητικό γίγνεσθαι ως εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ο.Υ.Δ.Α. από την 17/11/2014 και πρωτοπορούμε με καινοτόμες μορφές άθλησης.

Η κολύμβηση και η ναυαγοσωστική είναι στενά συνδεδεμένα αθλήματα, αφού το μεν πρώτο αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά όλων των αθλημάτων του υγρού στίβου, το δε δεύτερο υπερτονίζει την αναγκαιότητα της ασφάλειας και της προστασίας της ζωής μέσα στο νερό. Έρχεται το πλήρωμα του χρόνου, ώστε όχι μόνο να ενταχθεί ο Όμιλος μας στο δυναμικό της Ε.Ο.Υ.Δ.Α. και της Αθλητικής Ναυαγοσωστικής (ΑθΝα), αλλά να βοηθήσει στην εξάπλωση του αθλήματος με τη μαζική συμμετοχή των αθλητών μας στις προσεχείς διοργανώσεις.

Ιστορία Ομίλου

O Όμιλός μας στις 13/12/2015 συμμετείχε για πρώτη φορά σε επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα, με πολυπληθή συμμετοχή, στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο ανοικτό κολυμβητήριο Γέρακα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων. Οι 31 αθλητές του Ομίλου που συμμετείχαν στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλ. Ναυαγοσωστικής κατέκτησαν συνολικά 14 μετάλλια (1 χρυσό, 6 ασημένια, 7 χάλκινα). Την 19/11/2016 ο Όμιλός μας συμμετείχε με 25 αθλητές στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου, με συνολικό απολογισμό 21 μετάλλια (4 χρυσά, 8 ασημένια, 9 χάλκινα). Την 14 & 15/10/2017 ο Όμιλος μας συμμετείχε με 18 αθλητές στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου και στην παραλία της Βάρκιζας, κατακτώντας 51 μετάλλια (8 χρυσά, 16 ασημένια, 26 χάλκινα).

Δείτε επίσης το βίντεο, 8 χρόνια Ιππόκαμπος.